KONCEPCIÓS PEREK MAGYARORSZÁGON 1945 UTÁN


Fényképek1944. március 4.
Mindszenty József püspökké szentelése alkalmából készült portréja.

1945. február 3.
Dr. Major Ákos, a Népbíróságok Országos Tanácsának elnöke az Oktogonon Rotyis Sándor és Szivós Péter háborús bűnösök nyilvános kivégzésénél.

1945. május 1.
Május 1-jei felvonulás a szegedi városháza előtt, az emelvényen Gerő Ernő, az MKP Központi Vezetőség tagja és Kéthly Anna, az SZDP vezetőségének tagja.

1945. május 9.
Kéthly Anna, az SZDP vezetőségi tagja beszél a Szabadság térre szervezett Béketüntetésen.

1945. május 9.
Az SZDP vezetőségének tagjai Kéthly Anna, Szakasits Árpád, valamint Rákosi Mátyás a Magyar Kommunista Párt Központi vezetőségének főtitkára és Péter Gábor a Budapesti Rendőr-főkapitányság Politikai Rendészeti osztályának vezetője a Szabadság téren azon a tüntetésen, amelyen a II. világháború európai hadműveleteinek befejezését ünnepelték.

1945. május 20-21.
Kádár János, az MKP Központi Vezetőség titkára, mellette Rákosi Mátyás, a Központi Vezetőség főtitkára, Kéthly Anna, az SZDP Politikai Bizottság tagja, Kossa István és Rajk László az MKP Központi Vezetőség tagjai az MKP első országos értekezletén.

1945. október 29.
Bárdossy László volt miniszterelnök vallomást tesz a népbíróság előtt a Zeneakadémia nagytermében.

1945. november
Szakasits Árpád, az SZDP főtitkára beszél a munkáspárti újságírók összejövetelén; a képen tőle balra Kéthly Anna látható.

1945. november 14,
Imrédy Béla kihallgatása a Zeneakadémia nagytermében.

1946. január
Kéthly Anna, az SZDP vezetőségi tagja és Gerő Ernő, közlekedésügyi miniszter a Magyar-Szovjet Baráti társaság rendezvényén köszöntik a Mojszejev tánccsoportot.